Nieuws | Oomen Verhuizers
  • Taanderstraat 18b, 2222 BE, Katwijk
  • 071 889 20 06
  • info@oomenverhuizers.nl
IMG_8350
IMG_8351
IMG_8345
IMG_8346

Nieuwe auto met hijskraan

Vanaf heden beschikt Oomen Verhuizers over een nieuwe auto met een zeer zware laadkraan van 65 ton/meter. De auto wordt ingezet voor containerverhuur, mobiele opslag, doe-het-zelf-verhuizingen en hijswerkzaamheden. Met de aanschaf van deze auto is Oomen Verhuizers het enige verhuisbedrijf van de Duin- en Bollenstreek met een autolaadkraan. Daarnaast is dit één van de zwaarste autolaadkranen van alle verhuisbedrijven in Nederland.

De HIAB X-HiPro 658 kraan is opgebouwd op een Volvo FH 4-asser met 500pk. Om met deze auto op alle plaatsen te kunnen komen, is de auto voorzien van twee sturende voorassen, en een tegensturende naloopas. Hierdoor heeft de auto een zeer kleine draaicirkel.

De HIAB hijskraan is tot 18 meter uitschuifbaar. Hierdoor kunnen we alle soorten items, met een maximum gewicht van circa 11 .000kg naar de zesde etage hijsen.

Deze auto is ook inclusief machinist op uurbasis te huren. Naast de auto kan de kraan 11 ton tillen, en op een horizontale afstand van 18 meter tilt de kraan nog ongeveer 3 ton. Het voordeel van een autolaadkraan is dat deze geschikt is voor zowel hijsen als voor (zwaar) transport.

Read More

Tips bij het huren van een verhuislift

Wanneer u een verhuislift inclusief bediening bij ons wilt huren, moet u met een aantal zaken rekening houden. Op deze pagina leest u welke dit zijn.

Voldoende opstelruimte

Allereerst is het van belang dat er voldoende ruimte is voor het plaatsen van de verhuislift. Op de foto’s hiernaast kunt u zien hoeveel ruimte de auto met een verhuislift in beslag neemt. Houdt rekening met een vak van minimaal 8 meter bij 4,5 meter. Dit staat gelijk aan circa anderhalve parkeerplaats. Meer ruimte is natuurlijk altijd makkelijker. De breedte van 4,5 meter mag (deels) op het trottoir vallen. U kunt de parkeerplaats(en) het makkelijkste vrijhouden door uw eigen auto hier te parkeren. Belangrijk is dat de vrije ruimte recht voor het balkon, raam of dakterras is waar de verhuislift moet komen te staan.

De overspanning

Naast voldoende opstelruimte, is het ook belangrijk rekening te houden met de overspanning, dat is de horizontale lijn tussen de auto en de muur van uw woning. Op de foto hiernaast ziet u de tabel. Hoe dichter de lift tegen de gevel aan kan staan, hoe beter. Afhankelijk van de hoogte dient de lift in een hoek van tussen de 30 en 85 graden te staan. De horizontale afstand tussen uw muur en de verhuislift mag doorgaans niet meer dan 6 a 7 meter bedragen. Moet er een langere afstand worden overbrugd? Bel dan met onze klantenservice om met een specialist te spreken. Wij kunnen u vrijwel altijd een oplossing op maat bieden.

Afmetingen en gewichten van de last

Onze verhuisliften kunnen belast worden tot een gewicht van 400kg. Dit is genoeg voor vrijwel alle meubels, zelfs voor piano’s en (grote) vleugels.

Het verhuisplateau is in uitgeklapte stand 2,40 bij 1,60 meter. Het is niet erg als de last wat uitsteekt. Bij meubels langer dan 3,50 meter is het raadzaam voor uw boeking contact op te nemen met onze klantenservice.

Heeft u een zwaardere en/of grotere last? Dan kunnen wij u ook van dienst zijn met een hijskraan.

De afstand tot de muur

Het is noodzakelijk de verhuislift voor gebruik af te stempelen. Wij gaan ervan uit dat de stempels van de verhuislift uitgeschoven kunnen worden op een harde ondergrond. Soms is er geen harde ondergrond, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk waar de weg nog niet is bestraat. Mocht dit het geval zijn, vermeld dit dan bij uw boeking. Wij zullen er dan voor zorgen dat de chauffeur stempelplaten meeneemt.

Vergunningen en ontheffingen

In de meeste gevallen is het niet nodig om voor het gebruik van een verhuislift een vergunning aan te vragen. In sommige steden of op sommige plekken is dit echter wel noodzakelijk. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de verhuislift in een winkelcentrum of op een drukke weg geplaatst dient te worden. Informeer bij twijfel altijd bij uw gemeente.

Zorg voor voldoende hulp

Zorg voor voldoende hulp om zware stukken op de verhuislift te plaatsen en deze eraf te halen. Wij verhuren onze verhuisliften altijd inclusief bediening. Onze liftbediende kan u assisteren bij het plaatsen van items op de verhuislift, maar hij kan dit niet alleen. Heeft u geen hulp? Op uw verzoek kan er een extra verhuizer met de verhuislift mee. Geef dit duidelijk aan bij de boeking of bel hiervoor met onze klantenservice op 071-8892006.

 

Direct reserveren

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- (deels) volgeboektVoornaam*:

Achternaam*:

Email*:

Telefoonnummer*:

Straat en huisnummer*:

Postcode*:

Plaats*:

Etage*:

Gewenste starttijd*:

Geschatte duur*:

Kortingscode:

Opmerkingen:

 Ik ga akkoord met dealgemene voorwaarden

Totale kosten
0,00

Read More

Nieuwe opslag in Leiden

Nieuwe opslag in Leiden

Sinds 1 juni 2018 beschikken wij over een nieuwe locatie voor inboedelopslag in Leiden. Door de snelle groei van ons verhuisbedrijf was deze extra opslagruimte hard nodig. De bestaande opslaghallen in Katwijk en Sassenheim worden ook aangehouden.

Het pand heeft een oppervlakte van 750m² en een inhoud van 6.000m³, en zal gebruikt worden voor de verwarmde opslag van 20ft verhuiscontainers. Naar verwachting zal deze opslaghal voor het eind van het jaar vol staan. Om de groei voort te kunnen zetten, wordt er momenteel ook gewerkt aan een nieuw te bouwen bedrijfspand.

Read More

Nieuwe verhuislift

Nieuwe verhuislift

Oomen Verhuizers heeft opnieuw een order geplaatst voor een nieuwe verhuislift. Daarmee is dit de derde nieuwe verhuislift in één jaar tijd.

Deze nieuwe verhuislift wordt de hoogste en meest uitgebreide lift in het verhuisbedrijf. De verhuislift is op een auto gebouwd, en heeft een reikwijdte tot de tiende etage met een laadvermogen van 400kg. Verder is de lift voorzien van vele handige extra’s, om alle verhuizingen zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Read More

Nieuwe containerheftruck

Sinds kort zijn wij in het bezit van onze derde heftruck. Deze laatste aanwinst is een heftruck voor het optillen van containers en wissellaadbakken. Deze Linde containerheftruck tilt moeiteloos volle containers 20ft en 7.45m containers op, en stapelt ze tot drie hoog weg in onze opslag. Dankzij deze nieuwe heftruck zijn wij in staat om supersnel containers en laadbakken te wisselen. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Bekijk dan het filmpje!

Read More

Aanschaf nieuwe containerauto

Nieuwe containerauto voor Oomen Verhuizers

Sinds kort beschikt Oomen Verhuizers over een nieuwe verhuiswagen. Met de aanschaf van deze extra verhuiswagen beschikt Oomen Verhuizers over vier verhuiswagens met een laadcapaciteit van 45m³ of hoger.

De nieuwste verhuiswagen beschikt over een containerchassis. Hiermee is het mogelijk om containers van zowel 20ft als 7.45m te vervoeren. Qua laadvolume is het mogelijk om containers van 33m³, 37m³ en 47m³ te vervoeren.

De verhuiswagen is voorzien van luchtvering voor en achter om containers af te kunnen zetten. Verder is de auto voorzien van een laadlift met een capaciteit van 2.000kg, en kan er een kleine verhuislift onder de auto gehangen worden. Tot slot is de verhuiswagen voorzien van een koppeling om aanhangwagens te kunnen trekken.

Read More
geda verhuislift

Derde verhuislift voor Oomen Verhuizers

Derde verhuislift voor Oomen Verhuizers

Onlangs heeft Oomen Verhuizers haar derde verhuislift in gebruik genomen. De nieuwste aanwinst is een demontabele Geda-verhuislift. Doordat de nieuwe verhuislift demontabel is, is deze uitermate geschikt voor locaties waar geen grote verhuisliften mogelijk zijn. De lift is bijvoorbeeld makkelijk in een achtertuin op te zetten. Ook is de lift makkelijk in de verhuiswagens te transporteren. De nieuwst lift kan ingezet worden van de eerste tot en met de zesde etage, en heeft een maximum capaciteit van 250kg. Verder beschikt deze lift over bijna alle extra opties. Zo kan de lift zowel van beneden als boven bestuurd worden en is de snelheid traploos verstelbaar.

Met deze derde verhuislift, kunnen wij u in bijna elke omstandigheid van dienst zijn. Onze zwaarste verhuislift gaat zelfs tot de negende verdieping, met een maximaal gewicht van wel 300kg.

Read More
opslag

Extra opslaglocatie in Sassenheim

Oomen Verhuizers heeft afgelopen maand een extra pand in gebruik genomen in Sassenheim. Het huidige pand in Katwijk wordt ook aangehouden. Door de aanhoudende explosieve groei in opslag was een extra locatie voor inboedelopslag hard nodig. Het pand wordt uitsluitend gebruikt voor inboedel- en materiaalopslag. Het kantoor- en bezoekadres blijft in Katwijk.

Read More

Oomen Verhuizers neemt nieuwe verhuiswagen in gebruik

Mercedes-Benz Alphen a/d Rijn heeft een Actros GigaSpace Lowliner mogen afleveren aan Oomen Logistics. De keuze van Oomen Logistics voor de Mercedes-Benz Actros is gemaakt op basis van een combinatie van kwaliteit, betrouwbaarheid, verbruik en uitstoot. Er is hierbij gekozen voor een milieuvriendelijke 12,8 liter OM471 Euro 6 waarmee efficiënter en met minder CO2 uitstoot gereden kan worden.

Zowel het bedrijf als het wagenpark van Oomen Logistics heeft een enorme groei doorgemaakt wat mede te danken is aan het gedreven en enthousiaste team. En het gaat door, momenteel zijn er plannen voor het uitbreidden van de logistieke dienstverlening met als uitgangspunt het inspelen op de wensen en behoeftes van de klanten. Het bedrijf uit Katwijk heeft oog voor de persoonlijke service, verzorgt stipt, veilig en betrouwbaar verhuizingen of transport. Dit doen ze momenteel met name in de randstad maar tevens ook door zowel heel Nederland als internationaal. Om de internationale verhuizingen voor de verhuizers zo comfortabel mogelijk te maken is deze nieuwe Actros rijk uitgerust. Zo heeft de wagen o.a. een automatische versnellingsbak, extra comfortabele stoelen en bedden, een koelkast en een magnetron. Uiteraard beschikt de verhuiswagen ook over de laatste technieken op het gebied van veiligheid. Zo is de auto onder andere voorzien van een automatisch noodrem-systeem.

Op het chassis met gesloten opbouw kan de gehele zijkant door middel van een harmonicadeur geopend worden. Op deze manier kunnen de opslagcontainers vanaf de zijkant in- en uitgeladen worden met behulp van een heftruck. In de laadruimte is plaats voor maar liefst 60m3! Om ervoor te zorgen dat inboedels uiterst stabiel en veilig vervoerd worden is de Actros zowel aan de voor- als achterzijde met luchtvering uitgerust.

Read More